zomerkamp2018.reismee.nl

Zondag


Zondagavond
, het eten van rijst, kerriesaus, erwtjes, gehaktballen (al dan niet vegetarisch), sla, komkommer, tomaat en een toetje en de afwas zijn achter de rug en we zitten als leiding aan de koffie. Discussies die door elkaar heen gaan, ik denk inmiddels te begrijpen dat we dropping gaan lopen waarbij Robin kikkergeluiden maakt en de oudste kinderen stil gaan zitten onder een boom en miauwen en boe roepen. Snapt u het nog, ik in ieder geval niet.


Nu is dat niet raar, want ik snap het de hele dag al niet. We doen één (1) potje oase en daarbij winnen allebei de ploegen een keer. We spelen dus twee potjes, heb ik even gemist. Frits en Lisa zijn de oases die getikt worden. Waar dat bij Frits hoongelach oplevert heeft het team waar Lisa bij hoort de grootste lol dat Lisa oase is en ook nog eens wordt getikt. Grappig verschil. Verder staat Eline bij de leiding die de kaartjes aan haar ploeg uitdeelt te klagen over hoe de kleintjes uit haar team spelen. Is dan wel weer grappig, want Eline is zelf ook nog lang geen 16-jarige dame van 1 meter 80 hoog.


‘s-Middags slagbal in de duinen. Er is geen zee maar er zijn toch duinen, dat is al moeilijk te volgen, dat Eefje na 10 jaar meespelen ineens een vangbal maakt snap ik al helemaal niet. Verder snap ik het hele toernooi ook niet. Uitslagen met 50 punten verschil en uitslagen met 2 punten verschil, het slaat helemaal nergens op. Frits maakt zijn falen van de ochtend goed door twee ballen achter elkaar te vangen, maar wordt dan even later afgetroefd door zijn broer Thijs die er 4 achter elkaar vangt. Ook dat is niet te snappen. Niet dat Thijs vangt want dat kan hij prima, wel dat er vier ballen achter elkaar zijn kant opkomen. Imre presteert ook lekker. Op een gegeven moment wil ze uit een geintje achterover slaan maar ze raakt de bal helemaal verkeerd en slaat hem gewoon de goede kant op. Moet ze ineens nog hard lopen ook om het eerste honk te halen. Verder heeft geen van de kinderen een bal of slaghout in zijn of haar gezicht gehad, dat is fijn maar na een nachtje niet slapen ook niet te begrijpen, en iedereen is ook weer fris en fruitig teruggekomen in het Kamphuis zonder dat we ook maar een regendruppel op ons hoofd hebben gehad. Verder heeft Feyenoord gewonnen (waarschijnlijk de enige keer dit seizoen, dus ook niet te begrijpen) dus de sfeer tijdens het eten is uitgelaten. Wanneer Pim aankomt gaat het dak er helemaal af. We zijn compleet!!! Wat een dag.


En dan is de dag nog niet eens afgelopen, want we gaan dus droppen. Gaat lekker soepel, groep 2 past eerst niet in de auto’s en wordt vervolgens op de verkeerde plek afgezet. Ter geruststelling, ze zijn allemaal gedropt en allemaal weer teruggekomen, ook de kleine Jordy Steehouwer. Tijdens de dropping gaat Jamie helemaal los. De Macarena komt voorbij en ze begint al lopend spontaan het dansje dat daarbij hoort te doen. Daarna ook het Ploplied en de hoky-poky. Daar gaat het alleen mis omdat uit de speakers een andere versie komt dan zij kent. Maar na deze 10 minuten snappen wij wel dat zij in haar eentje het animatieteam is op een camping.


Tot slot de correcties op wat ik eerder heb getikt. Fennie is boos want ze heet Fenny en geen Fennie. Komt ze dan wel weer lief lachend zeggen. Thijs zal wel weer klagen dat hij Tijs of Teis en geen Thijs heet, dus mijn excuses aan hem. En Hubert weet zeker dat hij de dropping heeft gewonnen en dat dat ten onrechte niet is genoemd. Bij deze dus ook weer hersteld. Om verder grappig af te sluiten: Daniël vraagt wat we vanavond eten. Op het antwoord “bloemkool” reageert hij met “wat voor bloemkool?”. Hij bedoelt “met wat voor saus”, maar de vermoeidheid begint blijkens zijn rare formulering van de vraag blijkbaar al toe te slaan.


Verder is er doen-durf-en-de-waarheid gespeeld. Heel erg keurig, geen gekkigheid, was leiding bij, maak u als ouder geen zorgen, mooiste conclusie is dat Julius de knapste jongen van het kamp is, maar dat dat alleen maar is omdat Lucas niet mee is. Die heeft van die mooie zwarte haren en geweldige lichte ogen, ze zitten allemaal te zwijmelen bij de gedachte alleen. En dat zijn alleen nog maar de jongens van de oudste slaapzaal want de meisjes doen niet mee........ Reacties

Reacties

Jolande

Ik snap er er niks van....
Maar klinkt toch weer heel leuk allemaal.
:)

De beste verslaggever ever!

Jolande

Wat een geweldige dag weer!
Ik snap niet hoe je het allemaal weer op papier krijgt....
:)
maar zoals ieder jaar:
Dennis, de beste verslaggever ever!
Dankjewel!

Jolande

Nou, dat snapt toch ook geen mens: staat ie er al 2 x op....

De knapste jongen van het kamp die niet mee is

Ik heb bruin haar hoor ;) wel liev dat de jongens aan me denken

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!